Het leukste aan De Tuynkamer vind ik..
Horeca vind ik gelijk staan aan gezelligheid, zowel onder de collega’s als onder de vaste gasten. Ik vind het leuk om de tijd te nemen voor de gasten en ze echt in de watten te leggen. De wensen variëren, de één komt voor een kopje koffie en de ander voor lunch of uitgebreid diner.

Mijn favoriete gerecht van De Tuynkamer..
We hebben ieder seizoen een bijpassend driegangenmenu, in de lente heb ik het lentemenu geprobeerd. Vooraf koos ik voor vis, dit bestond onder andere uit tartaar van zalm en tonijn met sesam en als hoofdgerecht de ossenhaasmedallions. Het dessert, de sinaasappeltiramisu, was ook erg goed. Het was leuk om een keer als gast te worden ontvangen bij De Tuynkamer. Ik kon toen vanuit een ander perspectief ervaren waar we allemaal zo hard voor werken. We werden goed bediend en het eten was heerlijk, we waren echt een avondje uit.

Mijn favoriete drankje van De Tuynkamer..
Als ik ’s avonds zou komen eten dan zou ik een Gruner Veltliner kiezen; een droge witte wijn uit Oostenrijk, lekker fris met wat citrus. De Marrokaanse Cabernet Syrah is ook heerlijk; vol van smaak en iets kruidig. Ik zou een passende wijn kiezen voor bij een gerecht, we hebben 10 wijnen die we per glas serveren dus keuze genoeg.

Het leukste moment van de dag vind ik..
Ik vind het altijd een uitdaging om, samen met het team, tijdens de drukte alle gasten goed te kunnen bedienen. Na de piek van de lunch ben ik dan toch weer trots dat we het weer met z’n allen geflikt hebben.

Als ik met iemand, wie dan ook, zou kunnen lunchen of dineren, dan zou dat zijn met..
Ik zou hier met Lappendag, de laatste dag van de kermis, nog wel een keer willen ontbijten met mijn familie. Dan komen ze de dag beginnen bij De Tuynkamer, lekker met een flesje prosecco erbij. Vroeger ging ik zelf altijd mee maar nu ben ik ieder jaar aan het werk. Het lijkt me leuk om weer een keer aan te schuiven, en daarna gezellig met ze mee op pad te gaan.

Ik zou ze dan aanbevelen..
Een goede bodem is belangrijk met Lappendag dus lekker een broodje Carpaccio met tuinkersmayonaise en Grana Padano of de Tuna; donker molenaarsbrood met frisse huisgemaakte tonijnsalade.

Mijn favoriete broodje van de Tuynkamer is..
Als ik zou komen lunchen dan zou ik de Salmone kiezen. Ik ben gek op verse zalm, heerlijk in combinatie met de avocado, rode ui en wasabimayonaise.

Mijn meest bijzondere moment bij De Tuynkamer is geweest..
Er komen veel vaste gasten bij De Tuynkamer, en daar bouw je in de loop der jaren een band mee op. Ik probeer altijd even een praatje te maken, hoe druk het ook is. Er is een stel uit Dordrecht die vrij regelmatig bij De Tuynkamer komt, eens per jaar nemen ze een heerlijke hazelnootschuimtaart mee, als blijk van waardering. De laatste keer namen ze twee taarten mee, één om te delen met alle collega’s en één om lekker mee te nemen naar huis.

Als ik vrij ben ga ik het liefst..
Als ik vrij ben vind ik het gezellig als vrienden op bezoek komen. Ook thuis vind ik het leuk om mensen in de watten te leggen. Ik zorg er altijd voor dat er genoeg eten in huis is, van alles wat. Ik heb altijd meer dan genoeg. Als mijn vrienden weg gaan en al het eten is op, dan ben ik bang dat ze te weinig hebben gehad, dat laat ik me dus niet overkomen!

Je kunt mij ’s nachts wakker maken voor:
Ik ben gek op zuurkoolstamppot, dat kan ik echt ieder moment van de dag eten. Zelfs een keer als ontbijt, ik had de avond ervoor iets te veel gedronken en had nog wat zuurkoolstamppot in de vriezer. Mijn man zat me met  grote ogen aan te kijken! Het was heerlijk en hielp goed tegen de kater.