Zijn Signature-dish:

‘De tiramisu, in verschillende variaties. Het is een veelzijdig gerecht dus je kunt er alle kanten mee op. In de winter hadden we een tiramisu met witte chocolade en op het moment een aardbeientiramisu met gemarineerde ananas. Het is leuk om te variëren en steeds weer iets nieuws te verzinnen.’

Zijn favoriete gerecht:

‘Côte de Boeuf, dat is een groot ribstuk met bot. Alleen met peper, zout en ingesmeerd met gepofte knoflook van de grill, dan krijg je de beste smaak.’

Je kunt hem wakker maken voor:

‘Zelf gerookte paling! Vanuit de rookkast in een krant rollen, drie kwartier laten liggen en dan eten, heerlijk!’

Leukste reactie ooit gegekregen van gasten:

We krijgen veel leuke reacties, al is het al een duim omhoog naar de keuken. Laatst hadden we een bruiloft bij De Tuynkamer, we serveerden toen onder andere risottobitterballen met kalfssukade, de mensen waren hier ontzettend enthousiast over. Leuke en enthousiaste reacties zijn toch een waardering voor je werk, het is motiverend.’

Keukenkwesties:

Lunch of Diner 

‘Diner, ik kan hier mijn passie meer in leggen en mijn creativiteit in kwijt. In de avonden nemen mensen meer de tijd om te eten, je krijgt veel meer voldoening van je werk. Mensen echt in de watten leggen zodat ze blij naar huis gaan, dat is waar je kok voor wordt.’

Thuis zelf koken of er wordt voor je gekookt

‘Thuis ben ik altijd degene die kookt. Als ik moet werken, zet ik het eten voor mijn vriendin klaar. Soms kook ik voor een aantal avonden vooruit. Ik doe boodschappen en bereid alvast drie maaltijden zodat zij iedere avond te eten heeft. Het komt zelden voor dat ik geen zin heb om te koken, ik ben eigenlijk altijd met eten bezig en met het verzinnen van nieuwe gerechten. Ik vind het ook leuk om voor vrienden te koken, dit wordt altijd erg gewaardeerd!’

Koken of Eten

‘Koken.. maar eten is eigenlijk ook heel belangrijk. Het liefst zou ik het lekker zelf koken en daarna opeten. De praktijk wijst natuurlijk uit dat ik meer gerechten klaar maak dan ik zelf ooit zou kunnen eten.’

Vis of vlees

‘Dan kies ik toch echt voor vlees, bijvoorbeeld een mooie entrecote. Dit vraagt meer handelingen en technieken bij de bereiding en is daardoor een grotere uitdaging. Vis is ook leuk om te bereiden, daar moet je een goede timing voor hebben. Zit het iets te lang in de oven dan is het al snel te droog.’

Voorgerecht of hoofdgerecht of dessert

‘Hoofdgerechten, maar ook wel nagerechten eigenlijk. Niet alleen de bereiding tijdens de avond is leuk, maar ook de voorbereidingen zoals sauzen maken en het vlees voorbereiden. Ook het maken van desserts zoals de tiramisu en cheesecake is leuk. Ik breid het recept steeds weer uit en geef er een andere draai aan, passend bij het seizoen. Zoals de aardbeien tiramisu met gemarineerde ananas die we op het moment hebben in het zomermenu.’

Hollands of Italiaans 

‘In de zomer is dat Italiaans, als het warm is heb ik minder honger dus dan vind ik een lichtere maaltijd lekker. Een pasta of een salade met onder andere prosciutto en Grana Padano bijvoorbeeld. In de winter heb ik liever Hollandse pot, een lekkere stamppot bijvoorbeeld. Ik kies meestal niet voor de klassieke stamppotten maar probeer er iets origineels van te maken, zoals een stamppot met paksoi of met spinazie.’

Wijn of bier 

‘Ik kies dan toch voor bier, alhoewel ik wijn bij het eten ook erg lekker vind. Als ik ’s avonds thuis kom van een lange werkdag dan plof ik op de bank en kan dan echt genieten van een biertje. De Zatte van brouwerij het IJ vind ik dan erg lekker. Het is een triple biertje, wat zwaarder maar ook fris en zoet. Wat wijn betreft kies ik voor de Italiaanse Vermentino, lekker fris met een klein zuurtje en citrus.’