Olijfolie

Wij (Marco en Laura) zijn altijd op zoek naar mooie en eerlijke producten van de beste kwaliteit. Deze kunt u gebruiken in De Tuynkamer maar wij willen wij ze u ook aanbieden voor thuis. In de zoektocht naar een hele goede en betaalbare olijfolie zijn wij terechtgekomen bij een familiebedrijf in Noord-Spanje. Zij hebben een landgoed met uitgestrekte olijfgaarden met de olijfsoorten Arbequina en Empeltre. De olijven worden met de handgeplukt en dezelfde dag nog verwerkt. Deze biologische olijfolie is van de eerste koude extractie en wordt koud geperst op een traditionele steenmolen . Het is een olijfolie met een bijzonder aromatische smaak. Bij het proeven van deze olijfolie zult u denken aan fruit, noten en groen gras maar ook een zoete amandelsmaak. Tevens geeft de ouderdom van de bomen een extra karaktervolle smaak aan deze olijfolie. Na een lange zoektocht hopen wij dat u onze keuze ook net zo heerlijk vindt als wij. Een mooi detail is dat wij op nog geen 20 km van deze olijfgaard getrouwd zijn.

Deze olijfolie wordt ook gebruikt in de keuken van het wereldberoemde restaurant El Cellar de Can Roca. Dit 3 sterren restaurant werd in 2013 en 2015 bekroond tot het beste restaurant van de wereld. In 2016 werd het restaurant 2e.

De prijs van deze biologische olijfolie in het leuke blikje van 250 ml is 7,50. Een fles van 500 ml is 13,25.